NoteBLOG – Promyšlený výpad S.G.

Promyšlený výpad S.G. (11.04.2005)

Jak se zdá - nekonečný seriál "Loutkové divadlo S.G." má opět další díl. Standa dal lidovcům a unionistům další týden "na rozmyšlenou", zda chtějí vládnout s ČSSD v "nové" vládě. Je to od něho další promyšlený kousek, po tom, co konečně připustil možnost že podá demisi. Tím ubrousil nejvýznamější hrot na obnažených zbraních lidovců a zatlačil je do defenzívy.

Tímto brilantním protitahem totiž nejen obratně převzal veškerou iniciativu v řešení své "kauzy" do svých rukou, ale začal si klást svoje další podmínky. Podmínky, za kterých odstoupí. Nové podmínky, které oddalují někam daleko do budoucna jeho neodvratný politický pád, a kterými se snaží zuby nehty udržet u moci co nejdéle. Nutno říci, že zatím se mu to skvěle daří. Někteří "zlí jazykové" dokonce tvrdí, že by takto mohl lavírovat až do příštích parlamentních voleb. Bohužel je to tak. Premiérovi nemůže nikdo dát výpověď, ať se namočí sebevíc.

V některém ze svých minulých příspěvků jsem napsal, že nekopu do politických mrtvol, neudělám to ani nyní. Co mě však na celém případu zaráží, je skutečně nemohoucnost a bezmocnost našeho politického systému jako takového v případu tohoto typu. Co vlastně tímto svým postupem demonstruje: stačí jeden člověk s ambicemi určitého typu, který se vyšvihne do čela vlády, a poté může vyvádět cokoliv, není cesta se tohoto člověka regulérně zbavit! Není to alarmující? Mě se zdá, že ano. Již více diktátorských režimů, včetně naší situace v únoru 1948, "zatěžilo" z podobné neschopnosti předchozího liberálnějšího uspořádání. A důsledky převzetí moci jedinou politickou stranou s levicovými ambicemi jsme již zažili na vlastní kůži. Můžu pouze říci - děkuju - už nechci.

Přidat komentář

Povinné položky jsou jméno, komentář a antispam; e-mail nebude zveřejněn. Slouží pouze k případnému kontaktu s komentujícím. Komentáře vulgární nebo nesouvisející s příspěvkem mohou být a také budou vymazány. Nepoužívejte HTML značky, budou odfiltrovány.

Ochrana proti komentářovému spamu

Do políčka napište tři nuly (čislicemi) a poté můžete