NoteBLOG – Brožurka o ústavě EU (aktualizováno)

Brožurka o ústavě EU (aktualizováno) (13.04.2005)

Tak jsem si dnes ráno přečetl na internetu, že vyšla knížka s - alespoň pro mne - lákavým názvem Řekneme své ano nebo ne evropské ústavě s předmluvou Václava Klause. Jedná se o analýzu National Platform EU Research and Information Center v irském Dublinu, kterou vydalo Centrum pro ekonomiku a politiku v Praze. Jelikož mám zájem dozvědět se něco o tomto dokumentu, který máme v brzké době v referendu schválit či neschválit, a v žádném případě nehodlám tento mnohasetstránkový elaborát číst, uvítal jsem tento počin a řekl si, že tuto brožuru určitě koupím nebo alespoň někde půjčím. Jaké bylo moje překvapení, když jsem ji ještě dnes uviděl a samozřejmě hned koupil v Havlíčkově Brodě na náměstí. Trochu mě zarazila útlost brožury za 59 Kč, ale obětoval jsem je. Ještě jsem ji nepřečetl, ale stojí za zmínku rozsah díla. Brožurka obsahuje 7 stran předmluvy V. Klause a 35 stran ostatního textu. Nic proti tomu, jsem určitě přítelem stručnosti a věcnosti, zejména u dokumentů tohoto typu. Se zájmem knihu prostuduju a půjčím ostatním zájemcům, protože v samém závěru je uvedena pro mne sympatická věta "Demokraté v celé Evropě by v následujícím období měli říci: Ústava EU... Ne, děkuji".

aktualizováno 14.04.2005:

Knížečku jsem už ráno začal číst a její obsah mě natolik vylekal, že jsem požádal pana Jakla, ředitele kanceláře Pražského hradu o souhlas zveřejnit část předmluvy V. Klause zde na NOTEBLOGu:

"Vážený pane Jakle, dovoluji si touto cestou podat žádost na pana prezidenta Václava Klause o laskavý souhlas se zveřejněním jeho "desatera" - shrnutí v jeho předmluvě ke knize "Řekneme své ano nebo ne evropské ústavě" na svém NOTEBLOGu na internetové adrese www.jiricisar.com. Důvodem této mé žádosti je skutečná obava o suverenitu ČR případným přijetím tzv. ústavy EU a tak bych rád alespoň tímto způsobem co největšímu počtu osob umožnil přečíst si jeho - pro všechny snadno pochopitelné - shrnující závěry. Předem Vám, pane Jakle, děkuji za vyřízení mé žádosti a přeji panu prezidentovi pevné zdraví a nervy."

A před obědem přišla odpověď:

"Dobrý den.
Děkuji i za pana prezidenta za hezkou podporu. Souhlas samozřejmě máte. Jen ať se argumenty šíří.
Zdraví L. Jakl"

Takže - večer to tam bude. P.S.: Cena byla 69,- Kč, ne 59,- to byl omyl :-).

Přidat komentář

Povinné položky jsou jméno, komentář a antispam; e-mail nebude zveřejněn. Slouží pouze k případnému kontaktu s komentujícím. Komentáře vulgární nebo nesouvisející s příspěvkem mohou být a také budou vymazány. Nepoužívejte HTML značky, budou odfiltrovány.

Ochrana proti komentářovému spamu

Do políčka napište tři nuly (čislicemi) a poté můžete