NoteBLOG – Libický park

Libický park (31.10.2005)

Podzim je v plném proudu, tak si dovolím opět nostalgicky zavzpomínat na krásná léta mého mládí v Libici nad Doubravou. Včera jsem byl - ostatně jako skoro každý druhý den - na návštěvě u mého taťky v domku na libickém náměstí. Krásné počasí mě inspirovalo k fotografování, takže na konci článku naleznete několik odkazů na ty nejlepší z nich.

Jako mladí jsme podstatnou část volného času trávili venku. Neexistovaly počítače a na televizi jsem chodil k Fišarům - to byl seriál F. L. Věk a později k Bambuchům. Rodiče prozíravě televizi nekoupili, první černobílou televizi jsme měli až když jsem byl na prahu dospělosti. Občas hráli něco v kině v zámku, pamatuji si na můj první zážitek s barevným filmem - byla to pohádka "Obušku z pytle ven" s panem Peškem. Ale daleko více času jsme trávili v parku za zámkem. V tomto parku bylo mnoho prostoru vhodného k sportování, schovávané a k dalším bohulibým činnostem. Chodili jsme sem i se školou a provozovali různé sporty. Pamatuji se, že zde byla krátká rovinatá dráha pro běh na 50 m, doskočiště pro skok daleký, improvizované hřiště pro tenis, volejbal, nohejbal a plácek pro fotbal, který byl ovšem poněkud z kopce a také stromy občas neuhnuly před rozvášněnými fotbalisty. Mnoho vzpomínek a pěkné slunečné počasí mě právě včera zavedlo do tohoto parku. Bývalá "sportoviště" už zcela pohltila matka příroda. Stovky náletových stromků a čas za těch zhruba 30 let změnil libický zámecký park v místy téměř neprostupnou džungli, i když hlavní cesta zůstala, takže je možno se parkem projít a vychutnat krásu a sílu okolních stromů. Sluníčko se navíc postaralo o krásné osvětlení a atmosféru, takže se tímto o ní dělím se všemi, kteří mají zájem. Předchází několik obrázků jiných, ovšem z téhož dne:

Přidat komentář

Povinné položky jsou jméno, komentář a antispam; e-mail nebude zveřejněn. Slouží pouze k případnému kontaktu s komentujícím. Komentáře vulgární nebo nesouvisející s příspěvkem mohou být a také budou vymazány. Nepoužívejte HTML značky, budou odfiltrovány.

Ochrana proti komentářovému spamu

Do políčka napište tři nuly (čislicemi) a poté můžete