NoteBLOG – Postřeh a zkušenost z minulého týdne

Postřeh a zkušenost z minulého týdne (07.02.2006)

Nic moc se nedělo, takže postřeh a zkušenost z minulého týdne:

Rozhodl jsem se opět zaexperimentovat, tentokrát v oblasti klouzavosti mé obuvi. Stav většiny chodníků v Chotěboři se silnou vrstvou velice kluzkého ledu mě přivedl na myšlenku jak jednoduše a levně zabránit klouzavosti obuvi na ledu. Vlastníc již starší obuv, u které již nepřipadá v úvahu reklamace, a u které je silná podrážká, napadlo mě opatřit podrážku kovovými protiskluzovými výstupky. Nesměly být ale příliš vystouplé, aby se s nimi dalo dobře chodit i po dlažbách. Zašel jsem tedy do nového železářství pana Trtíka a zakoupil pytlík nejkratších vrutů do dřeva, jaké měl. Tyto vruty jsem zašrouboval zespodu na podrážky pod ůhlem cca 45 stupňů a v různých směrech. Výsledem byl překvapivě účinný a boty spolehlivě drží i na čistém ledu s nerovným povrchem. Postup tedy mohu doporučit, ovšem v současné době ve sněho tato úprava opět ztrácí význam. Ostatně - šroubky už jsou z bot venku, neboť jsme v sobotu navštívili půvabné divadelní představení "Impresário ze Smyrny" v pražském divadélku "Činoherní klub" a mě bylo blbý klapat v divadle a v metru okovanými botami... Ale jak jsem na místě zjistil, nesmekavé boty by se velmi hodily i na pražských uklouzaných chodnících.. A včera jsem zjistil, že existuje tovární - a zkušebnou ověřené - řešení, a to výrobek NESMYKOS (viz obrázek), který dokonce nabízí naše firma ve své prodejně zdravotnického materiálu za necelých 190 Kč. No - nekupte to za ty peníze :-)

Už snad několik let mě nestavěli policajti, až minulý týden se to na mě sesypalo, rázem dvě zkušenosti s policisty: První - rozvážel jsem zase jednou za uherský rok zdravotnický materiál v HB a byl jsem nucen zastavit na cca 5-10 minut u budovy Pleasu na křižovatce od kruháku k nádraží v místě, kde parkování není povoleno... Uháněl jsem se zbožím za paní doktorkou na polikliniku a ihned se vracel zpět. Pozdě. U auta už stáli dva městští policajti a v ruce třímali botičku. Okamžitě jsem se kál a zdůvodňoval můj přestupek a dokladoval podepsaným dodacím listem. Nic platno. Bylo to za půl litru, mnou navrhované řešení přestupku - totiž domluvou - nebylo překvapivě orgánem akceptováno. Druhá zkušenost byla za dva dny nato při našem večerním návratu z pražského divadla. Na křižovatce v GJ jsem nezastavil na stopce a za křižovatkou už vidím kymácející se červené světýlko...Tak to bude alespoň litr, říkal jsem si. Nebyl. Po obvyklé kontrole mě policista ČR překvapivě pouze domluvil ".. a příště, pane Císař, na stopce zastavte, ano?" Tentokrát příjemná zkušenost a - řekl bych - účinnější řešení dopravního přstupku. V tom prvním případě jsem byl docela vytočenej, policajti městští jsou asi lépe motivovaní na výši vybraných pokut, nebo jsou to (alespoň v HB) bezcitná nemyslící stvoření.

Komentáře

1. komentář napsal(a) Patrik Fujera dne 07.02.2006 v 22:27

Když už člověk udělá přestupek, musí s pokutou počítat a postavit se k tomu jako chlap. Ale je fakt, že občas narazíme na "orgán", který jako by vypadl z 80tých let a pak si člověk zanadává na všechny policajty dohromady. U Městské policie mně spíš vadí to (teď nemluvím o nikom konkrétně, ale mám pár zkušeností z různých měst), že si tak nějak vyhledávají tu jednodušší "cestičku". Místům, kde se to může "semlít" se vyhnou a o to víc si hlídají ty pohodovější, kde může padnout nějaká ta pokutička bez větších problémů. Ale umějí nás i pobavit. To když se na stránkách tisku dozvíme, že strážník našel psí exkrement...

2. komentář napsal(a) jilda dne 08.02.2006 v 10:10

Policajti jsou taky jenom lidi, se vším, co k lidem patří, a tak bychom je také měli brát. Svoji poslední pokutu jsem platil asi před sedmi lety, kdy byl v Praze nějaký maraton a tím pádem zavřené ulice, kterými bych jinak jel. Odbočil jsem do zkratky doleva z křižovatky, kde byl přikázaný směr rovně. A za rohem dva muži od policie. Říkám jim naštvaně: "Já vím, udělal jsem přestupek, ale kvůli nějakýmu pitomýmu maratonu se jinudy domů nedostanu..." A voni na to: "Hm, a my kvůli tomu pitomýmu maratonu tady musíme stát, místo abysme měli volno. Takže za dvě stovky, pane řidiči?" Bločky mám ještě schované...P.S.: Počítač, na kterém toto píšu, je v systému, který hlídá americký sledovací úřad, překlepem jsem napsal police - a už mě měli, na což mě zase upozornila utilitka, která ví, kdy mě fízlují. Jo, kam se naši policisté hrabou na ty americké.

3. komentář napsal(a) Mussa dne 08.02.2006 v 12:08

Tak to doufám, že mé kometáře a příspěvky na můj blog nikdo nesleduje :)) Jinak by to asi moc dobře nedopadlo :))

4. komentář napsal(a) Jilda dne 08.02.2006 v 14:01

Toho bych se nebál, pane Mussa, automaty sledují milony informací denně a že by je zaujal někdo z nás, co chodíme k Jirkovi C. na web, to by musela být sakra náhoda. Asi tak jako vyhrát ve Sportce první...

5. komentář napsal(a) Mussa dne 08.02.2006 v 15:22

No aby jsme se pak nedivili, až vyhraju ve Sportce :))

6. komentář napsal(a) Václav Pravda dne 09.02.2006 v 16:19

Ta gumová drobnost se čtyřmi kovovými hroty opravdu funguje a překvapivě se neroztrhla při prvním použití, jak jsem se bál. Máma je používá, když chodí na službu k vleku, a moc si je pochvaluje.

Přidat komentář

Povinné položky jsou jméno, komentář a antispam; e-mail nebude zveřejněn. Slouží pouze k případnému kontaktu s komentujícím. Komentáře vulgární nebo nesouvisející s příspěvkem mohou být a také budou vymazány. Nepoužívejte HTML značky, budou odfiltrovány.

Ochrana proti komentářovému spamu

Do políčka napište tři nuly (čislicemi) a poté můžete