NoteBLOG – Vydělat si dětmi či jízdou podle předpisů?

Vydělat si dětmi či jízdou podle předpisů? (08.05.2006)

Budoucnost mě nepřestane překvapovat a zároveň i tak trochu děsit. V poslední době to byly dvě záležitosti. Tou první jsou antipokuty, jakási loterie sazky a zejména marketingová akce, která si hraje na nenásilné pozitivní přesvědčování řidičů aby jezdili v obci podle předpisů (tzv. JPP). Domyšleno ale do důsledků - řidič má jet v obci 50 km/h ne proto, aby dodržel zákon, abyněkoho nezranil či nezabil, ale proto, aby se zúčastnil loterie o 50 tis. kč. Docela zvrhlá představa. Alespoň pro mne.

Další perlou jsou desetitisícové a statisícové příspěvky za narozené děti, které má ve svém volebním programu čssd. Někde na nějaké diskuzi jsem četl, že mít děti kvůli penězům je nemravné. Souhlasím s tím a dodávám, že takové děti zplozené a zrozené ne z lásky a z normální lidské potřeby mít děti jsou svým způsobem chudáci. Nesouhlasím s takovýmto placením státu za "dělání dětí". Podpora rodin s dětmi by měla být v jiných oblastech a nastavena tak, aby ji obdržely či pocítily hlavně ony děti. Mám na mysli například podporu státu v oblasti obecní bytové výstavby (která nuceně zmizela se vstupem do EU), nulovou dph na dětské oblečení, pleny, výživu, školní pomůcky atd. Bohužel nám to asi Brusel nepovolí. Dobře nám tak.

Tak se obávám, za co se začnou přerozdělovat peníze v budoucnosti. Zda třeba za to, že nezastavím na přechodu pro chodce, za to, že nebudu kouřit (to bych bral), nebo za to že nebudu nemocný... Jen mě tak nějak v tom socdem programu chybí odměna pro ty, kteří to všechno financují, a to pracující daňové poplatníky, a to zejména ty bohatší s vyššími příjmy. Bez nich by totiž socdemáci neměli co rozdávat.

Přidat komentář

Povinné položky jsou jméno, komentář a antispam; e-mail nebude zveřejněn. Slouží pouze k případnému kontaktu s komentujícím. Komentáře vulgární nebo nesouvisející s příspěvkem mohou být a také budou vymazány. Nepoužívejte HTML značky, budou odfiltrovány.

Ochrana proti komentářovému spamu

Do políčka napište tři nuly (čislicemi) a poté můžete