NoteBLOG – Nový chodník záhy rozkopán

Nový chodník záhy rozkopán (16.09.2006)

Stávají se různé věci, to je pravda. V Chotěboři byl nedávno dokončen zrenovovaný chodník před Modrou hvězdou. Před pár dny jsem byl ovšem osobně svědkem, jak skupina dělníků tentýž chodník opět sbíječkou rozbíjí a kostky nosí na hromady. Čekal jsem, že se o této akci objeví nějaká informace na webu chotěbořského MÚ nebo na informačním serveru ichotebor. Marně. I když mám za to, že právě takovéto informace by zajímaly velkou část chotěbořských občanů. Ti totiž kolem této hrůzy nyní denně chodí. Pokud bych měl spekupovat o možných příčinách tohoto - podle mého - zbytečného mrhání prostředků, napadají mě pouze dvě. Buď byla tato zakázka provedena nekvalitně a jedná se o reklamaci (což nebylo na chodníku podle mého laického názoru nijak vidět), nebo se tam bude kopat ještě něco jiného.

Komentáře

1. komentář napsal(a) jj dne 16.09.2006 v 23:15

no nevim, pod odkazem Znovu rozkopany chodnik vidim jakehosi klaviristu :)

2. komentář napsal(a) Jirka C. dne 17.09.2006 v 09:22

Náš ústav se Vám mými ústy omlouvá za toto politováníhodné nedopatření, které se stane maximálně ..... 2x za deset let .. :-)

3. komentář napsal(a) roman dne 17.09.2006 v 18:39

Ale on o tom pana místostarosta na ichotebor psal, že to město reklamovalo a firma musí chodník opravit - teď už nevím, ve které diskusi to přesně bylo.

4. komentář napsal(a) Milan Linhart dne 18.09.2006 v 08:43

Je to tak, jedná se o zhruba dva měsíce starou reklamaci. Firma nedodržela spádové a další parametry položení chodníku, takže Odbor majetku a investic odmítl dílo převzít. Chápu, že by Vás takové věci zajímaly předem, aby jste se na ně mohli psychicky připravit, ale přesný termín zahájení akce nikdo nehlásí ani mně. Odbor majetku a investic nestíhá, takže nám nehlasí ani termíny ukončení drobnějších akcí. Podrobný harmonogram společně projednáváme jen u velkých rozhodujících investic v řádech milionů korun. Ale provedení opravy za 30 nebo za 100 tisíc se většinou dozvíme až dodatečně, je to plně v kompetenci vedoucího Odboru majetku a investic. On má schválené akce a schválený rozpočet a musí ho do konce roku naplnit. Jak si to během roku rozvrhne a zorganizuje, to už je hlavně na něm. A protože 100 akcí je na dva lidi opravdu moc, nestíhají nám všechno říkat, operativně spolu řešíme jenom průšvihy, když k nim dojde. Ale k čemu vedení města nepotřebují, co zvládnou sami, to nám ani neříkají. Rozhodně na úrovni vedení města neřešíme každou díru v silnici nebo každou kanalizační vpusť. Takže konkrétně o této reklamaci víme, ale bez projednání přesného termínu opravy.

5. komentář napsal(a) jj dne 18.09.2006 v 10:40

No, faktem zustava, ze ten klavir s osahanou klaviaturou vypadal mnohem lepe, nez ten chodnik :)

6. komentář napsal(a) Jirka C. dne 19.09.2006 v 08:23

Milane, díky za info, mě jen zaujalo že se chodník rozkopal a další dny na něj už nikdo nesáhl. Je znám či dohodnut termín, kdy bude reklamace vyřízena a dokončena oprava ?

7. komentář napsal(a) Milan Linhart dne 19.09.2006 v 12:33

Oni začali dláždit z druhé strany, včera udělali docela slušný kus chodníku. Až budou mít hotovo, bude přejímka a mělo by být i penále za prodlení. Tenhle kšeft se Miku krutě nevyplatil. Já se těm stavebním firmám divím, že si ještě někdo dovolí něco takového vůbec zkoušet.

Přidat komentář

Povinné položky jsou jméno, komentář a antispam; e-mail nebude zveřejněn. Slouží pouze k případnému kontaktu s komentujícím. Komentáře vulgární nebo nesouvisející s příspěvkem mohou být a také budou vymazány. Nepoužívejte HTML značky, budou odfiltrovány.

Ochrana proti komentářovému spamu

Do políčka napište tři nuly (čislicemi) a poté můžete