NoteBLOG – Páteční předvolební meeting ODS

Páteční předvolební meeting ODS (17.10.2006)

Byl jsem nařčen, že píšu pouze o lidoveckém meetingu a o ostatních stranách ne. Já mám ovšem tu výhodu, že si můžu psát o čem chci a kdy mám na to chuť a hlavně čas. Zúčastnil jsem se v pátek v podvečer ODS meetingu v kině, neboť je mi tato strana a její program asi nejblíže ze všech špatných možností. Musím říci, že to asi nebyl špatný nápad, zorganizovat tuto akci v kině. Pokud mohu porovnat s meetingy na náměstí, kde komunální i nekomunální politici volají do mikrofonu své sliby a snaží se překřičet a zároveň zaujmout okolojdoucí lidi a veškerý hluk na náměstí, akce v kině se mě líbila o dost víc. Přišli jen ti, kteří se chtěli něco dozvědět, nebo kteří chtěli vidět živého poslance či europoslance, či možná i ti, kteří chtěli ochutnat dobré vínko a sýr podávané po akci (to jsme byli i my :-).

Celý večer moderoval profesionálně, s nadhledem a s osobitým humorem europoslanec Strejček a postupně představil kandidáta ODS na senátorský post a kandidáty do zastupitelstva, z nichž někteří byli podrobeni i "křížovému výslechu" typu - co rádi jedí, pijou a samozřejmě co by se mělo v Chotěboři změnit. I když tyto zjevně nepřipravené rozhovory byly spíše ukázkou pohotovosti a vtipu jednotlivých kandidátů, vypověděly o nich možná víc než si sami myslí. Europoslance Strejčka jsem po akci oslovil a dost mě překvapil jeho záporný a kritický vztah k eurobyrokracii a přiznal se mi, že byl sám také proti vstupu do EU - což mě poněkud zmátlo vzhledem k jeho funkci. Ale asi i tací musí v Europarlamentu sedět, vlastně - jen houšť! :-) Jen slíbenou čokoládu jsem od něj dodnes nedostal - jelikož mě na pódiu připomínal Dalajlámu (za mlada) a prý jsem byl první, kdo "si toho všiml" :-).

Oživením celého večera byly dvě "kulturní vložky" chotěbořských ochotníků sdružení SCHOD z minulého ochotnického bálu, a to parodie na poúnorový vývoj včetně pionýrů s mávátky, písněmi a básní "My jsme malé pionýrky..." a pak scénka s břišními tanečnicemi a kalifem - v obou výstupech představovali muži ženské (dívčí) postavy a naopak. Paní Kozubová, principálka sdružení, celý večer pak velice vkusně uvedla a navodila tu správnou atmosféru.

Co bych organizaci celého večera možná vytkl bylo to, že účastníci dostali prostor pro své případné dotazy až v neoficiální části při minirautu ve vestibulu, kde už ovšem všichni kandidáti nebyli. Samotné kandidátce ODS principielně mám za zlé to, že na ní jsou lidé, kteří - pokud by byli zvoleni - do zastupitelstva nepůjdou, protože by se museli vzdát své vedoucí funkce na MÚ. To jsem si ověřil při osobních rozhovorech s nimi a to podle mého názoru není zcela poctivé.

Komentáře

1. komentář napsal(a) Miky dne 18.10.2006 v 10:54

Je to pravda, ale to je bolestí skoro všech kandidátek, ti úředníci. Čekat jestli náhodou nebudou starostou či místostarostou. Když už tam jsou a chtějí kandidátce pomoci, měli by ještě před prvním jednání jednu či druhou funkci opustit, tak aby se jako vedoucí odborů, oddělení či městem zřízených organizací nezúčastnili žádného hlasování!!!

Přidat komentář

Povinné položky jsou jméno, komentář a antispam; e-mail nebude zveřejněn. Slouží pouze k případnému kontaktu s komentujícím. Komentáře vulgární nebo nesouvisející s příspěvkem mohou být a také budou vymazány. Nepoužívejte HTML značky, budou odfiltrovány.

Ochrana proti komentářovému spamu

Do políčka napište tři nuly (čislicemi) a poté můžete