NoteBLOG – Dlaždičem ku zdravému duchu

Dlaždičem ku zdravému duchu (09.10.2007) Fotogalerie k článku

Konec dovolených, horšící se počasí, méně sluníčka, stresy v zaměstnání, atd... - to vše dohromady působí na moji psychiku a dlouhodobě vyvolává útlum a "blbou" náladu. Včera se mi ale povedlo díky mému bráchovi na odpoledne vypadnout z rytmu a pro mne neobvyklou fyzickou prací si pročistit emoční mozkové závity a dokonce něco udělat pro své zdraví, protože jsem se tentokrát mimořádně při práci nezranil.

Byl jsem jím požádán o pomoc při dláždění dvorku zámkovou dlažbou u našeho rodného domku v Libici nad Doubravou. Počasí nám přálo a gumová palička ani chuť do práce mimořádně nechyběla, a tak se dílo docela podařilo, i když na záver chybělo asi 60 zámkových dlaždic, takže jsme dílo zcela neukončili. To ale nebylo pro mne tak důležité, jako dobrý pocit z vykonané práce a čistá hlava. Doporučuji k následování, tedy - kdybychom nastoupili všichni chotěbořáci na chybějící chodníky v Chotěboři,.... ale co to plácám - čas povinně - dobrovolných brigád je naštěstí už dávno pryč. No, ale mohu potvrdit - "dělání všechny smutky zahání...". Ne že by to byl pro mne až takový objev, ale včerejšek tak nějak přišel v pravý čas a zasáhl na pravém místě.

P.S. druhá fotka z Prahy je pořízena z ochozu Národního divadla před několika týdny, tam jsem ale nedláždil :-). Všechny 3 dnešní fotky jsou z mého 1Mpix mobilu.

Komentáře

1. komentář napsal(a) Jilda dne 10.10.2007 v 10:22

Taky se říká sprostý jako dlaždič. Ale to si u tebe nějak nedovedu představit. :-) A s tou fyzickou prací na pročištění máš plnou pravdu. My, co pracujeme hlavou, to potřebujeme jako koza drbání. Poslední dobou to taky praktikuju. A řekl bych, že čím dál častěji...

2. komentář napsal(a) Václav Pravda dne 10.10.2007 v 22:01

Ano, souhlasím. Minulou sobotu jsem si krásně "zastěhoval" na chalupě, včera protáhl na volejbalu a ... tím to zase na dlouho zhasne, ale bylo to moc fajn. Jde o to, překonat ten první pocit, že se člověku nechce.

Přidat komentář

Povinné položky jsou jméno, komentář a antispam; e-mail nebude zveřejněn. Slouží pouze k případnému kontaktu s komentujícím. Komentáře vulgární nebo nesouvisející s příspěvkem mohou být a také budou vymazány. Nepoužívejte HTML značky, budou odfiltrovány.

Ochrana proti komentářovému spamu

Do políčka napište tři nuly (čislicemi) a poté můžete