NoteBLOG – Proč budu volit Stranu svobodných občanů

Proč budu volit Stranu svobodných občanů (26.05.2010)

Omlouvám se za předvolební agitaci. Pokud jste již rozhodnuti jak v nastávajících volbách volit (případně nevolit), omlouvám se za Váš čas a nedoporučuji číst dál, byla by to zřejmě ztráta času.V opačném případě bych si dovolil upozornit na možnou alternativu. Jedná se o číslo 25, Stranu svobodných občanů.

Na vlastní kůži jsem už několikrát zažil před volbami strach, že "můj hlas zapadne", protože podle předvolebních "průzkumů" mnou zvolená strana neměla šanci.Vím tak, že manipulace strachem opravdu funguje. Strach je jednou z nejvíce motivujících emocí vůbec. Už jsem ale konečně pochopil, že svým jediným hlasem nic neovlivním. Podle mého názoru jde ve volbách zejména o to uhájit vlastní svobodu, jejíž nemalou součástí je svoboda volby. Volby podle vlastního nejlepšího vědomí a svědomí. Rozdělování stran na parlamentní a neparlamentní chápu pouze jako rozdělení na bohaté a chudé. Skutečnost, že naprostá většina bolí bohaté strany, logicky ukazuje, že část této většiny s činností "své" strany více méně spokojena, nebo ji spíše volí ze strachu (jako "nejmenší zlo"), že jeho hlas "zapadne". Nevolí tedy tu stranu, která by mu nejvíce vyhovovala svým programem, ale volí jakési "nejmenší zlo". Dokonce si dovolím pochybovat o tom, že většina voličů zná program své strany a je schopna kontrolovat jeho plnění.

Nechci už být v této skupině, ale chci opravdu svobodně volit. Beze strachu a v souladu se svědomím.Já jsem si to pro tyto volby obrátil a určil si jako nejvyšší prioritu volit toho, kdo do politiky nejde ze zištných důvodů ale z přesvědčení. Jak to ale zjistit? Obávám se že kroužkováním se toho moc nezmůže a ani tak není jistota že... Mám za to, že za určitou solidní záruku tohoto je možno pokládat skutečnost, že strana nemá dle průzkumů reálnou šanci překročit 5% hranici. Do takovéto strany se totiž zlatokopové nehrnou. Nebudu tedy volit ani ODS, ani VV aniTOP09, protože tam už tito lidé samozřejmě jsou. A tak i když Strana Svobodných Občanů s největší pravděpodobností nepostoupí (mimo jiné zejména proto že je chudá a nemá na bombastickou volební kampaň), budu mít čisté svědomí, že jsem nevolil špatně. A o to mě momentálně v těchto volbách jde na prvním místě. Je podle mě třeba se oprostit od jakéhosi primárního cíle "něco (cokoliv) svým hlasem ovlivnit", a volit tak, abych se za to nemusel za několik měsíců či let stydět. A jestli to tu po volbách bude jako za bolševika, pak si to jako národ zasloužíme.

Mě oslovil a přesvědčil skutečný pravicový program Strany svobodných občanů ( www.svobodni.cz. ) a tu budu volit. Mimo jiné i pro to, že odmítá Lisabonskou smlouvu i zavedení Eura, že důvěřuji jejím protagonistům a jejich myšlenkám. Vím, že prosazení těchto myšlenek a této strany je velice obtížné z mnoha důvodů. Velká část občanů si zvykla na sociálně-opatrovatelský stát coby dědictví minulého režimu a a netrápí ji takové záležitosti jako obrovské náklady na ono kýžené přerozdělování, rychle rostoucí státní dluh či ztráta státní suverenity a rostoucí a plýtvající byrokracie EU. Strana Svobodných Občanů je chudá, proto volím i tuto cestu k jakési předvolební agitaci. Jeví se mi v dnešní době méně agresivní, účinnější, levnější a šetrnější k životnímu prostřední i kapsám nás všech než tisíce billboardů a miliony plakátů a volebních novin těch "bohatých" stran.

Proto jsem se také rozhodl osobně pomoci svými skromnými silami Straně svobodných občanů pomoci a tak jsem uveden na kandidátní listině SSO a již více než týden po chvílích roznáším předvolební materiály do schránek chotěbořských občanů a vylepuji plakáty SSO v okolních obcích. Pokud máte zájem a neobdrželi jste je do schránky, jejich elektronické verze jsou zde:

Předvolební 16-stránkový magazín SSO(Doporučuji!),

Volební noviny SSO,

Volební leták SSO Vysočiny s fotkami kandidátů.

A pokud stále nevíte koho volit, otestujte si, která strana nejlépe odpovídá vašim politickým názorům na stránce kohovolit.eu, jak to radí i například Ladislav Jakl ve svém článku Koho volit?. Na těchto stránkách můžete nejen porovnat svoje faktické politické názory s deklarovanými sliby ale i s faktickým hlasováním poslanců za minulé volební období! Doporučuji!

Několik citátů, nad kterými stojí za to se zamyslet:

Svobodu zřídkakdy ztrácíme celou najednou. David Hume

Svoboda není prostředkem k vyšším politickým cílům. Svoboda je nejvyšší politický cíl. Lord Acton

Sociální stát, který přímo zasahuje a olupuje společnost o její odpovědnost, způsobuje ztrátu lidské energie a přebujelost státních aparátů, které ovládá více byrokratická logika než snaha sloužit občanům; ruku v ruce s tím jde nesmírné zvyšování výdajů.Jan Pavel II.

Nikdo se nemůže schovat před svým dílem odpovědnosti, pokud společnost směřuje k destrukci. Jediné, co může zastavit směřování k socialismu a totalitě, je zdravý rozum a morální odvaha.Luswig von Mises

Jenom svoboda a dobré státní zřízení příčinou jest blahobytu a vzrůstu a jmenovitě ta část a stránka svobody, která k tomu vede, aby každý pokud možná jen pro sebe pracoval, a celý výnos přičinění svého sám pro sebe zachoval, neživě z toho žádných zahalečů.Karel Havlíček Borovský

Žádné okrádání skrze zákony. To je princip spravedlnosti, míru, řádu, stability, harmonie a logiky. Tento princip budu hájit až do smrti, co mi plíce budou stačit.Frederic Bastiat

Jediné, co zlu stačí k vítězství, je, aby dobří lidé zůstali pasivní. Edmund Burke

Když budete mít deset tisíc nařízení, zničíte jakýkoliv respekt k právu. Winston Churchill

Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu hájit vaše právo to říkat.Voltair

Je úkolem těch, kterým není lhostejná budoucnost myšlenky svobody, aby tyto základní otázky nastolovali k politické debatě, aby se nenechali umlčet tzv. politickou korektností či konformitou k momentálně převládajícím politickým trendům. Prezident Václav Klaus v pozdravu Straně svobodných občanů

Zajímavé odkazy:

HYDEPARK - záznam televizního pořadu Hydepark, jehož hostem byl Petr Mach, předseda SSO

VIDEO O STÁTNÍM DLUHU - videodokument o státním dluhu, v němž ekonomové Miroslav Ševčík a Pavel Kohout doporučují volit Svobodné: .

DEMONSTRACE PROTI BIOPALIVŮM - Svobodní neplánovaně pořádají další demonstraci. SSO je prakticky jediná, kdo odmítá biopalivové šílenství.

Tipněte si výsledky voleb a můžete vyhrát 50 tisíc korun (pořádají SCIO a Hospodářské noviny). Uvidíte také, jaký výsledek voleb tipuje „100 chytrých“:

Otestujte si, která strana nejlépe odpovídá vašim politickým názorům:, jak to radí i například Ladislav Jakl ve svém článku Koho volit?

Komentáře

1. komentář napsal(a) zahradnik dne 27.05.2010 v 23:08

Každá volba je lepší, než ta strana toho pána s bradavicí!

Přidat komentář

Povinné položky jsou jméno, komentář a antispam; e-mail nebude zveřejněn. Slouží pouze k případnému kontaktu s komentujícím. Komentáře vulgární nebo nesouvisející s příspěvkem mohou být a také budou vymazány. Nepoužívejte HTML značky, budou odfiltrovány.

Ochrana proti komentářovému spamu

Do políčka napište tři nuly (čislicemi) a poté můžete